Books: 7 | Review: 0 | Avg rating: 4.25
Rate this author

Noor Suraya

4.26 of 5 Votes: 5
url
https://100booksminority.com/noor-suraya
gender
female
website
http://noorsuraya.blogdrive.com/
 
About this author
Books by Noor Suraya
Surat Ungu untuk Nuha (2007)
language
English
4.36 of 5 Votes: 4
review 1: buku ni memang terbaik..jalan ceritanya lain dari yang lain..bagi saya..yang paling best apabila..Alang memberikan kejutan untuk Nuha..cara Alang mengungkap kan cintanya kepada Nuha..sangat romantik dan romantik itu pula bukan seperti yang selalu kita lihat..Alang punya cara yang...
Jaja & Din (2011)
language
English
4.38 of 5 Votes: 5
review 1: Kisah Jaja & Din..Maafkan saya lambat menyedari buku yang sangat ohsem ini.. :)Short Review:Buku ini melibatkan banyak permainan emosi. Dari gelak terbahak-bahak seorang diri sambil di pandang dengan pandangan keliru oleh sang suami sehingga basah pipi sebab gagal mengawal perasa...
Nyanyian Tanjung Sepi (2006)
language
English
4.44 of 5 Votes: 2
review 1: Dan sepi itu terus menghambat aku ke mana-mana sehingga menjadikan aku resah gelisah tiada jalan pulang. Aduhai, masa yang indah itu sudah pergi semuannya... sehingga tidak ada apa-apa lagi yang tersisa untukku di sini. Sinopsis :Mengisahkan tentang liku-liku kehidupan Syarifah N...
Panggil Aku Dahlia (2008)
language
English
4.14 of 5 Votes: 2
review 1: Sebuah kisah yg indah... bagi aku ianya sebuah karya yg hebat.. aku suka. Wadi & Dahlia, Farhan yg kubayangkan sebagai seorang yg baik sangat. Tentang adiknya Neem & Abdul Rahman yg beruntung menerima sesuatu yg tak ternilai dari Dahlia..rata-rata aku gembira atas kebahagian mere...
Langsir Biji Remia (2000)
language
English
4.37 of 5 Votes: 3
review 1: The novel that makes me miss the sound of an 'angklung'. The novel that makes me miss reading the six short stories that used to come monthly in my arwah abah's dewan sastera. The novel that makes me miss to read syair in the kitchen while both my parents listened smilingly. The ...
Kebun Mimpi (2008)
language
English
3.98 of 5 Votes: 2
review 1: Ceritera II : Tas Merah Jambu - SyudDibaca pada 26 April 20143.75 bintangSejak akhir-akhir ni macam dah addict dengan karya2 Syud...hehe. So, mana-mana buku yang ada nama Syud dah selamat ada dalam simpanan.Mungkin cerita ni ditulis pada awal2 Syud mula berkarya. Ceritanya masih ...
Cintaku Luruh Di Oxford (2013)
language
English
4.06 of 5 Votes: 2
review 1: Cerita yang bagus, tapi rasanya macam terlalu banyak yang hendak dikongsikan oleh pengarang. Keindahan pemandangan di London, gambaran penduduk di felda Bukit Dussek, tentang politik, tentang sastera, tentang kegigihan seorang guru, dan macam-macam lagi, termasuk kisah perasaan Z...
Reviews
Write review
Review will shown on site after approval.
(Review will shown on site after approval)